Världen

Världen

page24image132340432

page25image198640240

Teknologisk status
Teknologin som man besitter är väldigt blandad då kriget mot Gastarna förstörde mycket/gjorde mycket oåtkomligt att nå den teknik man utvecklat innan kriget. I vapenväg så är det där också en salig blandning.
Gruppernas teknologi/vapen
Piraterna och Teknikerna är de med störst tillgång till vapen, då piraterna får tag på mycket genom sin handel medans teknikerna, ja, de bygger det de behöver. Mutanterna har det ganska svårt att få tag i saker då många är rädda och försiktiga i deras närvaro men de är inte främmande för att istället ta det. Ceremonimästarna har sett ganska mycket då de färdats mycket genom universum, så de har en hög förståelse för hur saker borde fungera, men väljer att hålla sig till solens kraft-andar då de verkar mer pålitliga.
Övriga grupper får tag i det de behöver genom handel och samarbete.

Befolkning
Innan katastrofen hade Terra cirka tre miljarder invånare varav ca 2000 bodde på kolonin på Luna. Efter katastrofen fanns det kvar cirka 5 000 personer av befolkningen på Terra varav cirka 4 000 lyckades bli evakuerade till Luna som då blev överbefolkad. De cirka 1 000 personer som blev kvar på Terra var mutanter, de med egna skyddsrum etc men många av dem dog vartefterhand åren efter katastrofen. Under årens lopp har cirka 2 000 personer från Lunas koloni och de evakuerade människorna från Terra åkt tillbaka till Terra och de frizoner som inrättas där.
En medelstor stad/by är på cirka 150 personer.

Gastar
De är miljontals föredetta människor som likt rastlösa själar driver runt på planeten. Vad man tror så är en gaströrd människa inte mer än ett tomt skal som har en törst efter mänsklig energi som inte går att släckas annat än genom att brännas till döds. Det finns ingen som har sett de på nära håll och överlevt, de paralyserar människan i fråga och drar henne till sig, likt en oerhört stark magnet och suger ur hennes själ och livsenergi. De som stött på gastar på långt håll och varit modiga eller dumdristiga nog att kolla på dem med kikare eller liknande har fått minnesluckor, yrsel och svår huvudvärk i flera dagar efteråt och de minns inte helt hur de ser ut eller hur de agerar. Men de sägs se ut som väldigt utmärglade människor, bleka, likt en dödsjuk person som kan smitta dig med bara genom att se på dig. De som kan klarar sig bättre mot gastar är mutanter, vissa säger att det beror på att mutanter inte har likadan livsenergi/själ som andra varelser.

Mat & väder
Efter atomregnet så blev mycket av det ätbara i naturen radioaktivt och djuren som åt av det antigen muterades eller dog. Teknikerna arbetade fram en metod på hur man, med rätta medel och plantor, kan så ut frön från de radioaktiva växterna som inte är radioaktiva, vilket gav chansen till rena grödor, samt så importerade man djur och växter från andra planeter. När det visade sig att tekniken funkade så installerade man visa frizoner med ett växthus, där man kunde få de vanligare grödor att växa samt lyckades man hitta exemplar av djur som var varken muterade eller särskilt de radioaktiva.
Annars så är det inte ovanligt att man äter mat från gamla konserver, torrvaror och de mindre petiga kanske lyckats jaga ner ett djur (ofta radioaktivt och muterat men alla är inte petiga med maten). Att jaga är ofta förenat med livsfara pga gastarna men vissa mutanter lyckas undvika dom bättre än andra.

Den nukleära vintern börjar släppa sitt grepp om Terra men mestadels är det fortfarande dödande kallt. Det kan komma perioder med bra väder, om man nu tycker att strålande solsken utan ett skyddande eller väldigt dåligt fungerande ozonlager är något man vill vistas i dock så kan vädret växla väldigt starkt från bitande vinter till ökenhet värme. Fortfarande är inomhus den bästa miljön att vistas i. Om det inte är radioaktivetet som håller dig borta så gör de svåra föroreningarna det. Man kan vistas utan gasmask utomhus i de mindre radiokativa områdena kortare stunder, men är du utan det i ett par timmar börjar du hastigt må sämre och permanenta men uppstår ofta. Därför chansar man sällan utan har man tillgång till gasmask och andra sorters skydd använder man dom.

Luna
Lunanum – Huvudstadsdel där regeringsbyggnaden är placerad Adventsjukhuset – Sjukhus och centrum för medicinsk forskning på Luna Lexentaverket – Kärnkraftverket som förser Luna med energi.
AsculaTek – Industrikoncern (främst militär) med säte på Luna.

På Luna finns en kommité som består av representanter från Cereminomästarna, Teknikerna, Systerskapet, Piraterna (vissa tycker inte om att de är representerade) och väktarna. Denna kommité bildades efter katastrofen för att återupprätta ordningen. Kommitén försöker att ha kontroll och uppsikt över Terra och frizonerna genom Ceremonimästarna och handelstationernas väktare. Detta är i vissa fall svårt då det är långa avstånd mellan frizonerna och det endast går transporter mellan Luna och Terra 4-6 ggr/år.

Den södra kontinenten


Den södra kontinenten består av en stor landmassa som är ungefär 400 x 700 mil och har en närliggande ö norröver, denna är förbunden med den södra kontinenten genom en tunnel på havsbotten. Den mindre ön är ungefär 100 x 100 mil och där ligger det en frizon. På den södra kontinenten ligger övriga sex stycken frizoner där Rex 7 är en av dem och det finns sju handelstationer som alla kontrolleras Luna, eller i alla fall försöker kontrolleras. Det finns även en flygstation vid namn Luna Portus. Vid denna station finns den södra kontinentens enda startaccelerator som kan skicka ut rymdskepp ut i rymden. Det tar mellan 3 till 10 dagar att färdas mellan handelsstationerna i ett fordon.

Brott och straff
Det lilla man äger är något man vaktar ordentligt och känner man inte personen i fråga så kommer det sällan på tal att låna ut något. Överlag så gäller öga för öga, tand för tand. På stationerna är det väktarna som ska sköta ordningen men det är inte alltid fallet och utanför stationerna, ja där är det djungelns lag som gäller.

– Stöld – lämna tillbaka föremålet + böter om 5 batterier eller i cellen i 30 min
– Skottlossning inne på en handelstation/frizon – 30 minuter i cellen + varning om indragen vapenlicens, andra företeelsen = indragen vapenlicens
– Innehav av droger – böter om 5 batterier och i cellen i 30 min
– Försäljning av droger – böter om 5 batterier och i cellen i 30 min
– Skadat någon – öga för öga, tand för tand (mord =dödsstraff alt förvisning från Rex 7) böter i form av batterier eller motsvarande värde i marker eller föremål

Droger
Droger är olagligt inne i frizonerna och på handelsstationerna.
De två vanligaste är:
Z
(off – brunt strösocker, delas ut vid incheckningen till roller som fått godkänt att inneha det), + lyckohöjande i en timme, – deppig och aggresiv efter ruset
Beroende efter cirka 2 rus. Kostar 4 AA/AAA batterier beroende på kvalitét (1 batterier = värde som en måltid)

Fitch
(off – dextrosolbitar, delas ut vid incheckningen till roller som fått godkänt att inneha det
), + prestationshöjande i 30 minuter, – väldigt trött och oerhört hungrig efter ruset
Beroende efter 2 till 3 rus. Kostar 4-8 AA/AAA batterier beroende på kvalitét (1 batterier = värde som en måltid)

Kommunikation
Mellan vissa frizoner/handelsstationer finns det terminaler/datorer som man kan skicka enkla meddelande via. Datalänken mellan terminalerna är osäker då agg:arna kan störa ut dem + att energitillgången oftast går upp och ner. Rex 1 är den enda frizonen som har en länk upp till Luna.